Cyros International Denmark / DPG
Volledig scherm
PREMIUM
© Cyros International Denmark / DPG

Beruchte spermadonor Jonathan M. (41) verwekte wereldwijd al 550 kinderen: "Walgelijk”

“Ik wil anderen helpen een gezin te stichten.” Een persoonlijke handgeschreven brief overtuigt de Australische Rachel om voor spermadonor ‘Ruud’ te kiezen. Maar in werkelijkheid gaat het om Jonathan M., een 41-jarige beruchte donor uit Den Haag die mogelijk al 550 (!) donorkinderen heeft verwekt. De moeders van de kinderen zijn woest en willen dat hij zo snel mogelijk gestopt wordt. Want intussen gaat Jonathan M. gewoon door: “Ik vind het leuk te zien dat er over de wereld kinderen van mij zijn.” Hoe is dit mogelijk? Het verhaal van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.

5 reacties

  • david Vanderper

    1 jaar geleden
    Wat is het probleem eigenlijk? Dat is toch waar die vrouwen voor hebben betaald? Of wat dachten ze anders?
  • Tom Luyckx

    1 jaar geleden
    Ik snap niet wat het probleem is eerlijk gezegd.
  • Daniel Peetroons

    1 jaar geleden
    Hij zal er goed mee verdienen zeker?
  • Hendrik Weckseler

    1 jaar geleden
    Kan zijn dat hij ver boven de limiet zit maar als het anoniem zou gebeuren zonder naam enkel op basis van kenmerken zou niemand erover klagen en uiteindelijk maakt het toch ook niks uit de kinderen zijn gezond en deze koppels hadden een donor nodig leuk voor de kinderen die er zijn om geconfronteerd te worden met dit soort klachten
  • Christophe Loix

    1 jaar geleden
    Die man is misschien een beetje vreemd in het hoofd, maar dit is echt Kafka-esque. Wat is de misdaad hier, precies? Wie is er in gevaar gebracht? Hoe is er schade berokkend? Tenslotte kiezen mensen zelf voor al-dan-niet-anonieme zaaddonoren. Dan loop je wel eens het risico dat er niet zo nauw met de waarheid omgesprongen is, of dat je kind redelijk wat onbekende half-broetjes en -zusters heeft. En 500 broes of zussen tov 8 miljard, daarmee is je kans op inteelt nog steeds bijna 0.
  1. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”