© BELGA

17-jarige Belgische tennisbelofte Gilles-Arnaud Bailly steekt in Antalya al eerste proftitel op zak

Gilles-Arnaud Bailly (ATP 974) heeft zondag in het Turkse Antalya het eerste ITF-toernooi uit zijn carrière gewonnen. Bailly is - net zoals Alexander Blockx - een erg groot talent. Hij is onder meer voormalig nummer één bij de junioren en stond al in twee grandslamfinales.

Jeroen De Pauw
Bron: BELGA

In de finale van het met 15.000 dollar gedoteerde evenement op gravel versloeg de 17-jarige Limburger na een marathonpartij het vijfde reekshoofd Peter Heller (ATP 591). Hij klopte de 30-jarige Duitser met 6-3, 4-6 en 7-5 na een match die drie uur duurde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorige week speelde Bailly ook al de finale in Antalya. Het was toen zijn eerste finale op ITF-niveau. Hij verloor van het Zweedse eerste reekshoofd Dragos Nicolae Madaras. 

Bailly is een voormalig nummer een van de wereld bij de junioren. Hij verloor vorig jaar de grandslamfinales van Roland Garros en de US Open en mocht in oktober debuteren bij de senioren op het ATP-toernooi van Antwerpen, waar hij in de eerste ronde sterk weerwerk bood tegen David Goffin. Dit seizoen zet hij, een jaar vroeger dan voorzien, de stap naar het seniorencircuit.

“Er gaat niets boven winnen”

“Ik ben heel blij”, reageerde Gilles Arnaud Bailly (ATP-974). “De jongste maanden deed ik al mooie ervaringen op. Zo mocht ik op het European Open tegen David Goffin (ATP-42) spelen en in Louvain-La-Neuve tegen Mikael Ymer (ATP-53), maar er gaat toch niets boven winnen. Dit is een heerlijk gevoel.”

Gemakkelijk was het niet tegen de Duitser Heller. “Het was dus zeker geen makkelijke wedstrijd. Het kon beide kanten op. Ik stond tegenover een ervaren tegenstander. Ik denk dat mijn winnaarsmentaliteit uiteindelijk het verschil gemaakt heeft, ik ben er vol voor gegaan. In de derde set heb ik meer risico in mijn spel gebracht. Zo dwong ik hem in de fout. Ik ging zelf de punten zoeken en vertrouwde daarbij op mijn backhand, mijn sterkste wapen. Dit geeft veel vertrouwen en ook de motivatie om hard te blijven werken, om vooruitgang te blijven boeken.”

Vorige week was Bailly al verliezend finalist in Antalya, maandag trekt hij voor een met 73.000 dollar gedoteerd challengertoernooi naar het Spaanse Girona. “Als voormalig nummer een van de wereld bij de junioren krijgt hij dit jaar acht wildcards voor challengertoernooien”, legt zijn coach Dries Beerden uit. “In Girona heeft hij wel meteen pech bij de loting. Dinsdag staat hij er tegenover het Argentijnse eerste reekshoofd Pedro Cachin, nummer 63 van de wereld. Wat er ook gebeurt, het wordt weer een verrijkende ervaring. En je weet maar nooit. Bailly speelde nu op twaalf dagen tijd tien matchen, wat enorm is, en hij toonde dat hij dat fysiek aankan. Hij heeft de voorbije twee weken een grote stap voorwaarts gezet. Dit is veelbelovend voor de toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer