©chris bosseloo

Lichamen van vader en zoon aangetroffen op kleine woonboot in Herdersem

In Herdersem, bij Aalst, zijn een 48-jarige man en zijn 20-jarige zoon dood aangetroffen in hun woonboot. Het was de jachthavenmeester die de politie verwittigde, ook ongeruste buren sloegen alarm omdat ze de vader al 10 dagen niet meer gezien hadden. De politie vond de twee lichamen in schrijnende omstandigheden. 

Gisteravond meldde de jachthavenmeester een verdachte situatie bij de politie van Aalst. Daarna alarmeerden ook ongeruste buren de politie omdat ze de bewoner van een woonboot in de Sasstraat in Herdersem al 10 dagen niet gezien hadden. De man verbleef er nog maar enkele maanden. 

"Daarop hebben we de 48-jarige vader en zijn zoon van 20 dood aangetroffen op hun boot, in uiterst schrijnende omstandigheden", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). De politiezones van La Louvière, Luik en Charleroi verwittigden de familie van de twee. "Vermoedelijk gaat het hier om een accidenteel overlijden door een generator op diesel", gaat D'Haese verder. "Toch wordt de bij wet voorgeschreven procedure van verdacht overlijden verder gevolgd. Zo zullen er vandaag nog autopsieën plaatsvinden om het crimineel karakter te kunnen uitsluiten."

Meest gelezen