Dit kruispunt eist zware tol: drie kinderen zwaargewond bij twee ongevallen

© bfs

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tijdens het afgelopen weekend zijn er op twee dagen tijd twee zware ongevallen gebeurd op het kruispunt van Turfbanken met de Gemenestraat in Kieldrecht. Vijf mensen raakten daarbij ernstig gewond, drie auto's waren rijp voor de schroothoop.

Bert Foubert

Het zwaarste ongeval gebeurde zondagavond kort voor 18 uur. Een vader uit Meerdonk reed samen met zijn drie zonen in zijn Toyota op Turfbanken toen hij ter hoogte van het kruispunt met de Gemenestraat vol in de flank werd aangereden door de bestuurster van een BMW. De Toyota ging door de klap verschillende keren over de kop en kwam tot stilstand in een weiland naast de weg. De drie kinderen werden door de hulpdiensten uit de wagen gehaald en met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook hun vader raakte gewond. De bestuurster van de BMW was met haar auto in de gracht beland. Ook zij werd door de brandweer uit het wrak gehaald en gewond naar het ziekenhuis gebracht. Beide wagens waren total loss en moesten getakeld worden.

Schroothoop

Een dag eerder was er op net hetzelfde kruispunt ook al een zware aanrijding geweest. Toen reed de bestuurder van een Mercedes komende vanuit de Gemenestraat kort voor 19 uur in de flank van een Nissan Navara. Beide wagens kwamen door de klap in de gracht terecht. De chauffeur in de Nissan werd lichtgewond overgebracht naar het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas. De Nederlandse bestuurder van de Mercedes kwam er met de schrik vanaf. Zijn auto was wel rijp voor de schroothoop. “De wagen is al meer dan 25 jaar oud en is niets meer waard”, gaf de man zonder blozen toe. “Ik heb een vriend van mij gebeld en die is op komst met zijn vrachtwagen. Hij zal met een grijpkraan de auto uit de gracht halen en opladen. Daarna gaat het wrak rechtstreeks naar het autokerkhof.”

De Nissan werd uit de gracht gehaald met de hulp van de tractor van een landbouwer uit de buurt.

De oorzaak van beide ongevallen moet gezocht worden in een combinatie van onaangepaste snelheid en het niet respecteren van de voorrangsregels. Volgens omwonenden kijken heel wat chauffeurs niet uit als ze het landelijke kruispunt oversteken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen