Politie-inspecteur met granaten in auto tien dagen geschorst

© ss

De politie-inspecteur die vorige woensdag door collega's in Schaarbeek werd ondervraagd vanwege verdacht gedrag, is tien dagen preventief geschorst wegens een onderzoek naar het bezit van twee granaten.

jhw

Eén en ander kwam aan het licht na een melding van een vuurgevecht vorige woensdag in de Kesselsstraat. Een patrouille van de zone Brussel-Noord kwam meteen ter plaatse, maar trof niemand meer aan. De politie deed een buurtonderzoek. De agenten troffen verderop een collega van de anti-banditisme-eenheid van de Zone Zuid aan. Die was in burger en gedroeg zich verdacht. Hij leek meer te weten van de schietpartij en zou volgens het onderzoek van zijn collega's in de buurt met één van de mogelijke betrokkenen van de schietpartij hebben gesproken.

De politiepatrouille doorzocht daarop zijn wagen en vond daarin twee granaten en een bivakmuts. Hij werd aangehouden en ondervraagd, maar daarna vrijgelaten. Het parket opende — volgens La Dernière Heure — een dossier. De Zone Zuid noch het parket kon of wilde gisteren meer uitleg geven over de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen