BELGA/Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/Shutterstock

Vlaamse regering beslist: meeste ambtenaren bij Vlaamse overheid zullen nooit vastbenoemd worden

Als ambtenaar vastbenoemd worden bij de Vlaamse overheid? Vanaf 2024 wordt het iets voor de ‘happy few’. En toch schreeuwen niet alle overheidsvakbonden moord en brand, want de Vlaamse regering verhoogt ook de lonen en pensioenen van contractuelen. Hier leest u wat de Vlaamse regering heeft beslist. “Een symbooldossier mocht geld kosten.”

229 reacties

  • Didier Heggerick

    1 jaar geleden
    Met andere woorden enkel de vriendjes met a of b statuut alles daaronder contractuelen !
  • Louis Momme

    1 jaar geleden
    We gaan er duidelijk op alles achteruit. Hoog tijd voor een andere regering. Maar er blijven er niet veel meer over. Ik heb mij als ambtenaar altijd verzet tegen onrecht ´door´ ambtenaren. In de privé hadden ze me er al lang uitgegooid.
  • Frank Waeghe

    1 jaar geleden
    Als benoemingen wegvallen zou ik de overheid aanraden hun verloningssysteem eens onder het vergrootglas te leggen. Je wordt betaald alsof je een vastbenoemd ambtenaar bent maar de voordelen van die laatste groep krijg je wel niet. Kortom er stelt zich daar een mega probleem. Anderzijds moet men ook eens screenen op competenties ipv diploma's maar ook dan zal verloning een struikelblok blijven vormen als ze deze niet aanpassen en op niveau brengen.
  • Sjonny Martero

    1 jaar geleden
    Schaf de benoeming af in het onderwijs en het is helemaal om zeep. En weet dat je nu "zomaar" kan instappen in het onderwijs. Velen denken dus twintig uur werken en 3,5 maand vakantie? Allen daarheen
  • eric debanne

    1 jaar geleden
    Vriendjespolitiek ...🙄...! Te zot voor woorden