Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © dpa/picture alliance via Getty I

Mensenhandelaren hebben het gemunt op Oekraïense vluchtelingen: “Ze worden in de prostitutie gedwongen”

Onderzoekers van het persagentschap Reuters ontdekten een toegenomen belangstelling voor Oekraïense pornografie sinds de Russische invasie. Dit vonden ze door wereldwijd het zoekmachineverkeer te analyseren. Volgens de onderzoekers worden daardoor heel wat Oekraïense vluchtelingen het doelwit van seksuele uitbuiting. Mensenhandelaren zouden door de toegenomen interesse steeds vaker opereren in Oekraïne.

6 reacties

  • jan van eyndhoven

    1 jaar geleden
    De mens is het slechtste beest op deze planeet
  • willy staes

    1 jaar geleden
    Maar wat ik niet begrijp , de oorlog woed in een heel klein deel van Oekraïne , waarom worden ze niet opgevangen door hun landgenote , het land is zo enorm groot dat het daar makkelijk kan . Zijn het dan economische vluchtelingen die dan ten kosten van onze eigen ouderlingen zich hier vestigen.
  • Frans Peeters

    1 jaar geleden
    Wie heeft hen welkom geroepen en eigen bevolking aan hun lot over gelaten
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Toch ongelofelijk hoe men mensen in kwetsbare posities nog verder probeert uit te buiten, zonder gevoel voor menselijkheid. Geen tolerantie voor deze daden aub.
  • Johan Vloermans

    1 jaar geleden
    "De straf moet gepast zijn aan de misdaad" is iets dat we al lang niet meer toepassen. Misschien als we dit eerst zouden doen we dit soort artikels niet meer zouden zien.