Bijna drie maanden na het ongeluk werkt Jeremy Renner volop aan zijn revalidatie.

Acteur Jeremy Renner zet eerste stappen na zwaar ongeluk met sneeuwruimer

De Amerikaanse acteur Jeremy Renner (52), die begin januari onder zijn sneeuwruimer belandde, werkt volop aan zijn revalidatie. Hij zet stilaan weer zijn eerste stappen, zo toont hij een in een nieuw filmpje op zijn sociale media.

Op nieuwjaarsdag werd Jeremy Renner het slachtoffer van een zwaar ongeval aan zijn ranch in Wascoe County, in Nevada. Hij had daar de feestdagen doorgebracht met familieleden. Na een hevige sneeuwstorm wilde hij de oprit van zijn ranch vrijmaken, zodat iedereen kon vertrekken. De acteur belandde echter onder zijn sneeuwruimer, een machine van zowat 6.500 kilogram.

Renner werd in kritieke, maar stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij had tientallen breuken en een inwendig borstletsel opgelopen, hij had ook veel bloed verloren. De acteur moest meerdere operaties ondergaan. Enkele dagen na het ongeluk postte Renner al een selfie op zijn sociale media om iedereen te bedanken voor de steun. Op 17 januari mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Loopband

Bijna drie maanden na het ongeval werkt Renner volop aan zijn revalidatie. Die verloopt traag, maar gestaag. Tot nu toe maakte hij gebruik van een rolstoel, maar nu leert hij stilaan opnieuw wandelen. In een nieuw filmpje op zijn sociale media is hij te zien op een loopband. Hij oefent met een kinesitherapeut op een speciaal antizwaartekracht-toestel dat afgesteld is op zijn lichaam, hij zet maar 40 procent van zijn gewicht in.

Als commentaar bij het filmpje schrijft Jeremy Renner: "Nu moet ik iets anders zoeken om mij mee bezig te houden, zodat mijn lichaam kan herstellen van mijn wil."

BEKIJK - Jeremy Renner zet zijn eerste stappen:

Videospeler inladen...

Jeremy Renner beleefde zijn doorbraak als seriemoordenaar Jeffrey Dahmer in de film "Dahmer" (2002). Daarna volgden onder meer "Arrival", "American hustle" en "28 weeks later". Voor zijn acteerwerk in "The town" en "The hurt locker" werd hij genomineerd voor een Oscar. Hij speelde ook Hawkeye in "The Avengers"-filmreeks en agent William Brandt in de "Mission impossible"-films.

BEKIJK - In deze films speelt Jeremy Renner een belangrijke rol:

Videospeler inladen...

Meest gelezen