Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP

Vanaf 1 april ook statiegeld op blikjes in Nederland, maar wat doet België?

Vanaf 1 april komt er behalve op grote en kleine plastic flessen ook statiegeld op blikjes in Nederland. Op de blikjes zal 15 cent statiegeld worden geheven. De bedoeling is om op termijn minstens 90 procent te recycleren. Daardoor moet veel minder zwerfafval op straat en in de natuur terechtkomen.

29 reacties

  • Danny Ceulemans

    1 maand geleden
    Al eens aan gedacht in de zomer al die lege blikjes van frisdrank op sparen wat een kolonies bijen erop af zouden komen en ander ongedierte.
  • Jay Van Lierde

    3 maanden geleden
    Het is allemaal nog niet schandalig duur genoeg. Je krijgt het terug, dat is een feit, maar je moet het weeral maar eens op de toonbank (kunnen) leggen. (€0,25/stuk). De helft van de tijd werken de automaten voor de glazen flesjes al niet. Dat zal leuk zijn als mensen daar met volle pmd-zakken met flesjes en blikjes staan aan te schuiven.
  • Gunther Hanegreefs

    1 jaar geleden
    In bvb Duitsland werkt het systeem perfect, tojd dat dit in België ook wordt ingevoerd en we meegaan met onze tijd. Het klassieke statiegeldsysteem gewoon per direct invoeren.
  • Willy Schepers

    1 jaar geleden
    Wat doet België: achter de feiten aanlopen zoals altijd. Het enige waar ze hier niet op achterop lopen is geld uit de burger zijn zakken kloppen om het in hun eigen zakken te steken.
  • Frank Waeghe

    1 jaar geleden
    Als er zich een probleem stelt moet je het probleem aanpakken. Maar de maatschappij aanpakken voor het gedrag van sommigen is totaal erover. Zwaar sanctioneren is de enige echte boodschap. Nu gaan we ofwel elke kleine winkel op kosten jagen of al hun klanten naar de grote ketens sturen. Dat kan en mag nooit de bedoeling zijn.