Politie voorziet meer begeleiding voor pendelaars tijdens Ronde van Vlaanderen: "Chaos aan de haltes voorkomen"

Er komt meer begeleiding voor pendelaars die van en naar het parcours willen tijdens de dag van de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar was niet altijd duidelijk waar je een bus kon nemen. "En dat moet dit jaar beter verlopen", zegt Joost Duhamel van politie Vlaamse Ardennen.

Het is een terugkerend probleem voor wie de voorbije jaren een pendelbus nam tijdens de Ronde van Vlaanderen: drukte aan de haltes om van het parcours terug te keren naar Oudenaarde, Kluisbergen of Ronse. Om chaos te vermijden zal politiezone Vlaamse Ardennen deze keer duidelijker aangeven waar je een bus kan nemen. 

Duidelijke haltes

"Het is voor niemand fijn om een kwartier of een half uur aan te schuiven op een plek die dan uiteindelijk de verkeerde halte blijkt te zijn", zegt korpschef Joost Duhamel. "In het verleden leidde dat dikwijls tot wrevel. Daarom zullen we ervoor zorgen dat er deze keer heel duidelijk haltes zijn zodat mensen meteen weten welke de juiste halte is." 

Wie na de Ronde van Vlaanderen terug weg wil van het parcours, zal dit jaar wel wat langer moeten wachten. "Je zal pas een pendelbus kunnen nemen wanneer ook de vrouwenkoers is aangekomen", klinkt het bij Frederik Wittock van De Lijn. "Zo denken we dat mensen minder massaal naar de haltes zullen stromen na de finish van de mannen."

Meest gelezen