Meer dan 80 procent van Oost-Vlaamse hotels zijn volgeboekt voor weekend van Ronde van Vlaanderen

Bijna alle hotels uit de provincie Oost-Vlaanderen zijn al helemaal volgeboekt voor volgend weekend. Wielerfans van over de hele wereld zakken af naar de provincie voor de Ronde van Vlaanderen en hebben daarvoor al maanden op voorhand een hotel geboekt. Vooral hotels in de Vlaamse Ardennen zijn populair, daar ligt het grootste deel van het parcours. 

De kans dat je voor komend weekend nog een hotelkamer vindt in de provincie Oost-Vlaanderen is klein. Het hele weekend staat er in het teken van de Ronde van Vlaanderen: zaterdag rijden de wielertoeristen hun Ronde en zondag is het de beurt aan de profs. Veel liefhebbers kiezen er dan ook voor om enkele nachten te overnachten in de regio. "Voor de hele provincie spreken we over een bezetting van meer dan 80 procent", klinkt het bij Steven Van Vooren van Horecacel UNIZO Oost-Vlaanderen.

In de Vlaamse Ardennen zijn zo goed als alle hotels volgeboekt

Steven Van Vooren van Horecacel UNIZO Oost-Vlaanderen

"In het Waasland zal je hier en daar wel nog kamers vinden", gaat Van Vooren verder. "Maar in de Vlaamse Ardennen, waar het grootste deel van het parcours ligt, ben je er hoogstwaarschijnlijk aan voor de moeite. Daar zijn bijna alle hotelkamers voor de nacht van zaterdag op zondag al maanden op voorhand helemaal volgeboekt."

Veel toeristen uit Scandinavië

De hotels zien vooral reservaties van kleine vriendengroepen die verschillende kamers afhuren. "De groepen die van ver komen, boeken ook duidelijk voor meer nachten dan groepen die van iets dichterbij komen. Over het algemeen zien we dat er geboekt wordt voor twee of drie nachten en dat van vrijdag tot zondag of van vrijdag tot maandag."

Reservaties gebeuren in sommige gevallen al een jaar op voorhand. "Zeker buitenlandse toeristen boeken veel op voorhand", zegt Van Vooren. "De buitenlandse toeristen worden ook steeds internationaler. Zo merken we dat er voor dit jaar vooral veel mensen uit Denemarken, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Ierland komen."

Meest gelezen