Uitbaters hondenkennel Kasterlee veroordeeld voor geweld tegen ontevreden klanten die ziek mopshondje hadden gekocht

De uitbaters van hondenkennel Felicanis in Kasterlee zijn veroordeeld omdat ze zich agressief gedroegen tegen ontevreden klanten. Die hadden geklaagd dat ze een ziek mopshondje hadden gekocht. De slachtoffers werden onder meer tegen de grond geduwd en in een wurghouding genomen. De man is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel. Zijn echtgenote kreeg 8 maanden met uitstel.

In december 2020 hadden klanten van hondenkennel Felicanis in Kasterlee een mopshondje gekocht. Toen ze thuiskwamen, merkten ze dat het dier ernstig ziek was. Ze wilden hun geld terug of een andere hondje. Dat was niet naar de zin van de uitbaters. Die snauwden de kopers af en duwden ze buiten. De vrouwelijke uitbater werkte de vriendin van de klant op de grond, stak haar vingers in de ogen van het slachtoffer, ging op haar zitten en nam haar in een wurghouding. De agressie stopte toen enkele medewerkers van de kennel tussenbeide kwamen.

Er waren camerabeelden van het incident. Een dokter stelde ook de wurgsporen vast. De rechter veroordeelde de mannelijke uitbater van de kennel tot 12 maanden cel met uitstel. Zijn echtgenote kreeg 8 maanden gevangenisstraf, ook met uitstel. Ze moeten elk 800 euro boete betalen. De slachtoffers krijgen 1.700 euro schadevergoeding.

Meest gelezen