© EPA

Kortste weg naar de finish in Parijs-Roubaix? Deze renner nam gewoon de snelweg

De Italiaanse renner Andrea Guardini zal zich zijn Parijs-Roubaix nog lang herinneren. Gisteren viel hij uit de race, maar hij trok wel de aandacht naar zich toe. Nadat hij was uitgevallen, reed de renner van UAE Team Emirates gewoon via de snelweg naar de finish.

guvs

De 27-jarige Italiaan werd opgemerkt door een fan. De politie haalde hem van de weg, maar Guardini was zich van geen kwaad bewust. “Ze hadden mij gezegd dat ik de kortste weg moest nemen en ik heb dat nogal letterlijk genomen. Ik zou er veertig minuten voor het peloton zijn en kan de kasseien vermijden”, zei Guardini aan Sporza. “Gelukkig kwam de politie me oppikken. Ze namen me met mijn fiets mee naar het politiebureau. We hebben uiteindelijk nog samen naar het eind van de wedstrijd gekeken.”

Guardini was wel opgelucht dat hij er zonder grote problemen vanaf komt. “Dit zal gelukkig niet op mijn strafblad komen. We hebben allemaal eens goed gelachen en nu heb ik een goed verhaal om te vertellen na mijn carrière”, aldus de Italiaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer