Vakbonden voerden opnieuw protest aan de Delhaize-gebouwen in Zellik.
Volledig scherm
Vakbonden voerden opnieuw protest aan de Delhaize-gebouwen in Zellik. © Photo News

Ook na derde ondernemingsraad geen vooruitgang in sociaal conflict: minister Dermagne stuurt sociaal bemiddelaar het veld in

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft een sociaal bemiddelaar gevraagd het dossier bij Delhaize in handen te nemen en vakbonden en directie bijeen te brengen voor overleg. Dat werd dinsdag vernomen op zijn kabinet. De sociaal bemiddelaar werd aangesteld na de vaststelling dat het overleg niets opgeleverd had. Even voordien had ook Delhaize zelf om de aanstelling van een bemiddelaar gevraagd.

49 reacties

  • Jos Leeuw

    1 jaar geleden
    Goed zo, blijven staken. Niet opgeven!
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Bij de franchisewinkels werken voor 1811 € netto en als de baas dat wil zelfs elke zaterdag. Zelfs geen recht op een volledig vrij weekend in een heel jaar. Colruyt geeft die werknemers nu een opwaardering naar pc 202 van de grootwarenhuizen. Terecht, hetzelfde loon en dezelfde rechten voor hetzelfde werk. Als het bij Colruyt kan, waarom dan niet bij die buitenlandse ketens. Omdat die ons als een wingewest beschouwen?
  • viaene philippe

    1 jaar geleden
    Staken brengt niets op echt niets alleen loonverlies en rode kaken.
  • Bart Bellens

    1 jaar geleden
    Vakbonden beloven laaggeschoolden de hemel. We worden welf schatrijk op de kap van deze werknemers. De verdeling van Delhaize in kleine zelfstadige ondernemers zou machtsverlies zijn voor de vakbond en hun afgevaardigen kunnen fluiten achter een royale ontslagpremie. Hoeveel mensen hebben hun baan al verloren door deze machtsspelletjes. Dhaems draait zich om in zijn graf.
  • Benny Deridder

    1 jaar geleden
    De vakbonden staken enkel voor hun eigen belang en bestaan. Niet buigen Delhaize. Winkels op zelfstandige basis + nieuwe werknemers en laat stempelgeld minderen in tijd. 't Land van melk en honing is leeggezogen.