Sven Sleypen (l) en Jeroen Opdenakker.© Bart Borgerhoff

Match van de waarheid voor PIBO Belisia en nieuwe coach Sleypen

Welgeteld 355 dagen na de historische promotie naar eerste klasse, heeft PIBO Belisia een nieuwe afspraak met de geschiedenis. Bij thuiswinst tegen directe concurrent Moeskroen zijn de Bilzenaren gered. Sven Sleypen zal ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn, de spelmaker volgt Carmelo Nieddu op als coach.

Jo Trekels

“Deze match is de belangrijkste uit de geschiedenis van PIBO en ook van mij persoonlijk”, opent de 34-jarige Kortessemnaar. “Wie had ons na de heenronde nog een kans gegeven op het behoud? Niemand. Zelfs mijn beste vrienden niet. Maar we hebben het week per week bekeken. We wonnen van concurrenten Malle en Hamme en konden stunten tegen Châtelet. Nu kunnen we in een rechtstreeks duel beslissen over het behoud in eerste nationale.”

Wie woensdag wint, redt zich. Bij een draw of verlies van hekkensluiter PIBO zal de slotspeeldag vrijdag - want ook Malle en Hamme zijn niet safe - beslissen. Bij verlies is Moeskroen altijd de pineut.

Sven Sleypen (l) en Jeroen Opdenakker.© Bart Borgerhoff

Ettertje

Veel druk op de ketel. Maar daar zal Sleypen aan moeten wennen, als hij komend seizoen de sportieve lijnen uitzet. De ervaren leerkracht LO stond als eerste en enige op PIBO’s shortlist. “Ik heb geen moment getwijfeld, dit is een unieke kans”, vertelt hij. “Ik speel wel nog te graag, daarom opteer ik voor de combinatie speler-trainer. Ik zet nu ook van achteruit de lijnen uit, in principe verandert er dus weinig. Enkel de bespreking voor een wedstrijd en de wissels ga ik nu voor mijn rekening nemen. Hiervoor, en voor het aanvoelen van de match, gaat mijn T2 heel belangrijk zijn. Ik mocht zelf kiezen en zocht iemand die ik voor 100 procent vertrouw en niet achter mijn rug stiekem wil overnemen. Ex-Hasseltploegmaat Jeroen Opdenakker gaat de beloften coachen en mij assisteren bij de eerste ploeg. Jeroen kent het zaalvoetbalwereldje en was als speler een ettertje, dat missen wij misschien wel.”

“Ik heb geen moment getwijfeld, dit is een unieke kans”

Sven Sleypen (PIBO Belisia)

Looplijnen

Wat voor coach zal Sleypen zijn? “Persoonlijk vind ik looplijnen heel belangrijk, die heb ik meer dan genoeg meegekregen. Ik heb het geluk gehad dat ik onder de drie beste trainers van Limburg heb mogen spelen: Nico en Petros Papanicolaou en Carmelo Nieddu. Daarnaast leerde ik ook veel van T2’s als Ili Kodalci - met zijn scherpe video-analyses - en motivator Bart Schapmans. Als ik een mix van hen vijf kan worden, dan ga ik het zeker goed doen”, knipoogt Sleypen.

Woensdag 21.25 uur: PIBO Belisia - Squadra Moeskroen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer