© AFP

Adidas krabbelt terug en staakt verzet tegen strepen van Black Lives Matter

De Duitse producent van sportartikelen Adidas zegt het verzet te staken tegen het gebruik van drie gele strepen door de Amerikaanse Black Lives Matter-beweging.

mtm
Bron: BELGA

Aanvankelijk klonk het dat Adidas niet wilde dat de Amerikaanse Black Lives Matter-beweging gebruikt maakte van drie gele strepen op onder meer kledij en tassen. Dat dreigde voor verwarring bij consumenten te zorgen, argumenteerde het bedrijf. Adidas had in die zin een aanvraag ingediend bij het Amerikaanse patentbureau. Het bedrijf zegt dat het al sinds de jaren 50 van vorige eeuw het logo met de drie strepen gebruikt.

Maar een woordvoerder liet woensdag weten dat Adidas bezig is met het intrekken van de aanvraag. Waarom is niet duidelijk.

De stichting Black Lives Matter Global Network heeft drie gele strepen als logo. De stichting geldt als een van de belangrijkste stemmen in de beweging die werd opgericht als protest tegen politiegeweld tegen zwarten in de VS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer