Duivenkweker Kurt Platteeuw bezocht tijdens zijn rondreis in China onder andere een liefhebber met een duiventil van liefst 300 meter lang.
Volledig scherm
PREMIUM
Duivenkweker Kurt Platteeuw bezocht tijdens zijn rondreis in China onder andere een liefhebber met een duiventil van liefst 300 meter lang. © rv / Maxime Petit

“In België herkent niemand me, hier moet ik om de tien stappen op de foto. Waanzin!”: duivenkweker Kurt (51) ‘als rockster’ ontvangen in China

Hoewel duivenkweker Kurt Platteeuw (51) uit Rumbeke bij ons niet al te bekend is, wordt hij in China op handen gedragen. Want duivensport in China is niet alleen booming, het is er ook prestigieus. “Wie iets wil betekenen, speelt met de duiven.” En daar hebben Chinezen veel voor over, zo blijkt. “Voor mijn topduif kreeg ik een bedrag met 7 cijfers.” Maar die duif heeft China nooit gezien.

  1. Stadsdiensten gaan er enkele dagen tussenuit

    Stadsdien­sten gaan er enkele dagen tussenuit

    Tijdens de maand mei sluiten de Roeselaarse stadsdiensten meermaals de deuren. Zo zijn op woensdag 1 mei, Feest van de Arbeid, alle stadsdiensten gesloten. Ter gelegenheid van O.L.H. Hemelvaart zijn alle stadsdiensten ook dicht op donderdag 9 mei. Op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei zijn de recyclageparken en de stedelijke sportinfrastructuur open. De andere stadsdiensten nemen de brug en je kan geen afspraak maken. Pinksteren zorgt er daarentegen voor dat alle stadsdiensten gesloten zijn op zondag 19 mei en maandag 20 mei. KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er zowel op 1 mei, tijdens het Hemelvaartweekend en op Pinksteren en de maandag nadien terecht voor een bezoekje.
    Roeselare