Politieman Brussel Zuid opgepakt met granaat in koffer

Een politieman van de zone Brussel Zuid is afgelopen woensdag opgepakt omdat er een granaat in de koffer van zijn wagen werd aangetroffen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De man werd opgepakt in Schaarbeek, kort nadat in die omgeving een schietpartij had plaatsgevonden maar volgens het parket is er op dit moment geen enkele aanwijzig dat beide feiten met elkaar in verband staan.

De schietpartij vond woensdag plaats in de Kesselsstraat in Schaarbeek maar het Brusselse parket toont zich voorlopig bijzonder karig met commentaar over de feiten. “Ik kan enkel meedelen dat een onderzoek loopt naar de omstandigheden en daders van de schietpartij”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.

De lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) pakte in de omgeving wel een politieman van de zone Brussel Zuid droeg die zich in hun ogen verdacht gedroeg en in wiens wagen een granaat bleek te liggen.

“Er is een opsporingsonderzoek geopend voor verboden wapenbezit”, zegt de parketwoordvoerder daarover. “De betrokken politieman werd na verhoor vrijgelaten. Van enig verband met de schietpartij is voorlopig geen sprake.”

De politieman werd intussen voor tien dagen geschorst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer