Privéjets nemen een vlucht: in 2022 waren er in ons land 52% meer privévluchten dan het  jaar voordien. Greenpeace klaagt deze "meest vervuilende manier om zich te verplaatsen" aan en eist een verbod.
Volledig scherm
PREMIUM
Privéjets nemen een vlucht: in 2022 waren er in ons land 52% meer privévluchten dan het jaar voordien. Greenpeace klaagt deze "meest vervuilende manier om zich te verplaatsen" aan en eist een verbod. © Shutterstock

Kwartiertje vliegen tussen Kortrijk en Rijsel: vluchten met privéjet bereiken recordhoogte

Qua aantal vluchten met privéjets kende ons land in 2022 een recordjaar met 10.618 vluchten, 52% meer dan in 2021. De route tussen Brussel en Londen is de populairste. Maar ook tussen Brussel en Antwerpen werd honderden keren gevlogen, en zelfs tussen Kortrijk en Rijsel werd zowat elke weekdag een klein kwartiertje gevlogen. Greenpeace vraagt een verbod op privéjets.

85 reacties

  • Yvan Lissens

    1 jaar geleden
    Heel goede maatregel, maar... dan moet je ook alle helikoptervluchten, die, onder meer, de ronde van Vlaanderen filmen, afschaffen EN ook recreatieve vluchten een pak duurder maken. De dag van vandaag naar de andere kant van de wereld vliegen voor een paar honderd euro, is niet meer goed te praten in de huidige tijd.
  • Rudy Dewilde

    1 jaar geleden
    Om 13.20u landde op Kortrijk Airport nog een Cessna 525C Citation CJ4 afkomstig uit Deurne. Een korte afstandsvlucht van 85 km in 19 minuten. Zou je nog de trein willen nemen? En bezorgdheid daarover voor het milieu, dat is voor de anderen.
  • Erik Bervoets

    1 jaar geleden
    En ons vertellen ze dat de uitstoot de klimaatverandering versnelt. De uitstoot van de rijken dus niet.
  • Benny Deridder

    1 jaar geleden
    Als ze ervoor gewerkt hebben / werken, waarom niet ? Die ondernemen tenminste nog, in tegenstelling tot een meute beroepsdoppers, die zich de moeite van een job bewust ontzeggen.
  • Benny De Keyzer

    1 jaar geleden
    Hoeveel van die (korte) vluchten met privé jets worden er door onze klimaat predikende politici en al die anderen die zogezegd opkomen voor het klimaat gedaan? Zou interessant zijn om zo te weten of ze het echt menen met het klimaat of ze eerder van het type "luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden" zijn.