De stafchef van het Amerikaanse leger, Mark Milley
Volledig scherm
De stafchef van het Amerikaanse leger, Mark Milley © AP

Amerikaanse stafchef uiterst bezorgd: “Verenigde Staten hebben onvoldoende munitie voor grote oorlog”

De stafchef van het Amerikaanse leger, Mark Milley, heeft zijn bezorgdheid geuit over de snel slinkende munitievoorraden van de Verenigde Staten. Bij een oorlog tussen grootmachten zouden ze waarschijnlijk niet voldoende voorbereid zijn, waarschuwt hij. Minister van Defensie Lloys Austin heeft het Congres om extra middelen gevraagd.

65 reacties

  • Matthias Janssens

    1 jaar geleden
    Pas op… die geslepen Chinezen houden nu dagdagelijks in het oog hoe de Vs en Europa wapens weggeven en ik durf er voor wedden dat als de tijd rijp is, lees we in wapenarmoede zitten, China zijn momentum zal nemen om Taiwan aan te vallen met Rusland als bondgenoot, volgens mij hoog tijd om een wapenarsenaal te beginnen in Europa en de Vs
  • Rik Nelles

    1 jaar geleden
    Dat moet je maar aan de grote klok hangen.
  • Jurgen Herbert

    1 jaar geleden
    Gewoon propaganda! Geloof die Amerikanen niet. Zij willen gewoon dat de EU massaal wapens en munitie geven aan Oekraïne en zij niets meer of een minimum.
  • etienne bies

    1 jaar geleden
    Volgens mij is dit gewoon een manier om tegen Europa te zeggen "Pas op mannen , als jullie nu niet meer munitie gaan produceren , dan stoppen wij de levering van munitie aan Oekraïne"
  • Gil Polet

    1 jaar geleden
    Maar wij willen helemaal geen oorlog; Het zijn die "grote pieten" die denken dat het moet ...