Will Tura als dirigent bij de Koninklijke Fanfare De Vlaamse Leeuw Van Relst
Koninklijke Fanfare De Vlaamse Leeuw Van Relst

Fanfare Van Relst in Kampenhout wenst erevoorzitter Will Tura het allerbeste: "Hij heeft gelijk dat hij stopt" 

Will Tura stopt met optreden! Nieuws waarbij de leden van de Koninklijke Fanfare De Vlaamse Leeuw Van Relst in Kampenhout toch even de oren hebben gespitst. Tura, die in de jaren 60 een paar jaar in Kampenhout heeft gewoond, is naast ereburger van de gemeente, ook erevoorzitter van de fanfare. De fanfare wenst hem het allerbeste toe. 

WIlly Vandereet, penningmeester van fanfare Van Relst in Kampenhout, luisterde deze ochtend aandachtig toen werd aangekondigd dat de erevoorzitter van zijn fanfare, Will Tura, na een carrière van meer dan 60 jaar, ophoudt met optreden. Willy, een leeftijdsgenoot van Will (82), stond ooit samen met de "keizer van het Vlaamse lied" op de planken. 

"Will Tura heeft een tijdje in Kampenhout gewoond", vertelt Willy. "Af en toe kwam hij langs de muziekschool waar de fanfare repeteerde. Op een bepaald moment hebben wij hem dan ook gevraagd om erevoorzitter te worden."

Will Tura heeft voor onze fanfare een muziekstukje geschreven en gedirigeerd

Willy Vandereet, penningmeester fanfare Van Relst in Kampenhout

Meer zelfs, Tura schreef ooit een muziekstukje voor de fanfare. "In 1979 vierden we de 100ste verjaardag van onze fanfare", zegt Vandereet. "Voor die verjaardag heeft hij speciaal voor ons een compositie geschreven en gedirigeerd. Hij stond dus met ons op het podium." 

Afscheid

Willy, die even oud is als Will Tura (82) begrijpt dat de zanger ophoudt met optreden. "Hij heeft gelijk om te stoppen", zegt Will. "Hij heeft zijn pluimen verdiend, hij mag nu rusten." 

Koninklijke Fanfare De Vlaamse Leeuw Van Relst

Meest gelezen