Veerpontjes over de Maas dan toch niet open vanaf dit weekend door hoge waterstand

Door een erg hoge waterstand van de Maas, zullen de fietsveren dit weekend dan toch niet varen. Eerder deze week werd aangekondigd dat de veerpontjes vanaf dit weekend opnieuw in gebruik zouden worden genomen en dat ze ook gratis zouden zijn. Maar doordat het water in de Maas momenteel erg hoog staat, is het voorlopig nog te gevaarlijk om te varen. 

De drie veerpontjes zullen de Maas voorlopig nog niet oversteken. Dat meldt RivierPark Maasvallei op hun Facebookpagina, de uitbaters van de veerpontjes. “Er wordt een erg hoge waterstand voorspeld van zo’n +1.000 m³/s voor dit weekend waardoor het te gevaarlijk is om te varen. De verwachting is wel dat de waterstand terug gaat zakken na het weekend, en dat er in het Paasweekend wél gevaren kan worden, inclusief Paasmaandag”, klinkt het in het bericht.

Gratis

Dinsdag werd nog bekend gemaakt dat de ponten gratis worden voor fietsers en wandelaars. Tot oktober kan je de veerponten gebruiken om naar Nederlands-Limburg te varen.

Net zoals in het verleden zijn de fietsveren in april en oktober alleen tijdens de weekends open. Van mei tot september kan je ze elke dag gebruiken van 10 uur tot 18 uur.

Meest gelezen