Luc Bellings aan het zwembad van zijn nieuwe thuis in het Spaanse Orihuela, aan de befaamde Costa Blanca.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings aan het zwembad van zijn nieuwe thuis in het Spaanse Orihuela, aan de befaamde Costa Blanca. © ID/ Andrew J. Filipowicz

Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglijke kot naast het andere”

“Aan de Belgische kust is het beter tafelen dan aan de Costa Blanca.” Zeg dat zelfs Luc Bellings (58) het gezegd heeft. En hij kan het weten. Sinds hij zijn Hasseltse sterrenzaak sloot, verhuisde hij naar het Spaanse Alicante om er een fietsenzaak op te starten. Al blijft hij wél naar ons land terugvliegen om in zijn gevreesde stijl restaurants te recenseren en nu voor de tweede keer ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’ te bundelen: “Tien jaar geleden zou zo’n gids nog onmogelijk zijn geweest. Ik zou nooit voldoende goede brasserieën hebben gevonden.”

25 reacties

  • Henri vanderhoven

    1 jaar geleden
    Het beste eet je thuis. Je weet wat je eet en je hoeft niet te zagen dat het leven och toch zo duur is.(Behalve voor zij die het fiscaal kunnen inbrengen natuurlijk).
  • Bert Vandamme

    1 jaar geleden
    En wie zijn beste jongen is dat...?
  • Nadege Deprins

    1 jaar geleden
    Van overdrijven gesproken !! Eerst wat juist is, ik ken Brugge goed, ben er geboren maar woon reeds 42 jaar in Namen, maar ik kom nog vaak naar Brugge en inderdaad Mr. Bellings heeft Brugge bezocht zoals de toeristen, tegenwoordig zijn alle horecazaken op de markt uitgebaat door Oost-Europeanen en inderdaad absoluut af te raden maar niet ver van de Markt is er de eiermarkt waar een heel lekkere brasserie is, voor mij een 9/10. Wat Spanje betreft, alles erg overdreven. Het weer en de keuken.
  • Stefaan BOGAERT

    1 jaar geleden
    Geen verse groenten in Spanje? Die zit op zijn fiets met zijn ogen dicht zeker? Of hij rijdt enkel langs de kuststrook. Maar ja, hij was natuurlijk de beste kok in België, en nu heeft hij de beste en mooiste fietsenwinkel van gans de Spaanse kust...al zegt hij het zelf... Een gouden raad aan Luc: ga eerst eens naar Spanje (maar dan het échte Spanje: minstens 50 km van de kust weg) voordat je kritiek levert!!
  • Marcus Camps

    1 jaar geleden
    Ja watte, 'zijn goede vriendin Alvarado'. Eens mee mogen gaan fietsen maakt je nog geen Benjamin.