De benen van Tom Boonen staan in de voortuin van de Bossenaarshoeve.© pma

Hier kan je slapen met zicht op de benen van Tom Boonen: “Op zondag staan ze in de rij om een foto te nemen”

Maarkedal -

Op de top van de Taaienberg staat al eeuwen de Bossenaarshoeve, tegenwoordig een vakantiewoning voor 12 personen. Sinds kort prijken ook de benen van Tom Boonen er in de voortuin. “Mijn man heeft het hier bijna allemaal zelf verbouwd”, zegt Bernadette Carron.

Peter Malaise

LEES OOK. De benen van Tom Boonen sieren ‘zijn’ Taaienberg: “Eerder toevallig dat ik telkens hier de koers openbrak”

Lang voor er van wielrennen sprake was, kon je op de top van de Taaienberg al slapen in de Bossernaarshoeve. “De boerderij is in de Ferrarisatlas van 1777 al terug te vinden”, zegt Bernadette Carron, die de hoeve samen met haar man Wim Moreels kocht. “Het hoofdgebouw was ooit Café De Reisduif, wij hebben er een eetruimte van gemaakt. De danszaal is nu de tv-hoek. Daar hebben we de totaal vervallen schapenstal helemaal afgebroken en er een groot raam ingestoken. Je hebt daar het mooiste zicht op Maarkedal. De verbouwing zal goed vier jaar geduurd hebben, daarbij werden authentieke elementen zoals vloeren en balken behouden.”

“In 2019 zijn we begonnen met de vakantiewoning. Er kunnen 12 mensen verblijven. Met De Ronde zijn we natuurlijk altijd volgeboekt. Er komen vooral fietsers en wandelaars, soms eens een familie-uitje. Drie generaties die een weekendje weg zijn, bijvoorbeeld. Maar in juli komt er ook een Australische wielerploeg met junioren naar hier afgezakt. Die blijven de hele maand.”

De benen van Boonen

Op het kruispunt van de Taaienberg met de Bossenaarstraat werd op 20 januari het standbeeld van Tom Boonen onthuld. “De gemeente vond het kruispunt de beste locatie en vroeg ons om het standbeeld te mogen plaatsen op een stukje van onze grond. De tuin is groot genoeg, dus dat was geen probleem. Wie kan er zeggen dat de echte benen van Tom Boonen in hun tuin staan? Het is ongelooflijk hoeveel mensen er stoppen om naast die benen te poseren. Op zondagmorgen is het soms aanschuiven om een foto te kunnen nemen”, lacht Bernadette.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer