Jorij Abraham
Volledig scherm
PREMIUM
Jorij Abraham © rv / rv

Je geld verdubbelen in tien dagen: 1 op de 10 mensen viel voor deze oplichtingstruc met cryptobeleggingen

Wat als je in 10 dagen tijd je geld kan laten verdubbelen met een investering in cryptomunten? Een Britse website biedt het aan. Het lijkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Toch liet één op tien bezoekers aan deze valse investeringswebsite zich vangen. Hoeveel verdienen oplichters eraan en hoe zorg je ervoor dat je niet in die val trapt?

11 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    1 jaar geleden
    30K nu, was 20K... Wie zou nu niet 50% interest willen hebben op een "investering", toch ?
  • Kenny brusseel

    1 jaar geleden
    Niet aan mij besteed ik zal daar niet intrappen zelfs met de phissing mails die elke dag tientallen krijg trap ik nog niet
  • Angela Swinkels

    1 jaar geleden
    Scholen kunnen maar beter snel digital assets of “cryptogedoe” zoals de gemiddelde mens het noemt, opnemen in hun lespakket want ze komen eraan of we het nu willen of niet. Pas 5% van de wereld bevolking kent de crypto wereld en wat de mens niet begrijpt tja… Persoonlijk maak ik mij klaar voor de bull run van 24-25, doe mijn eigen research en lach hard om al die onwetendheid. Hoeveel mensen weten dat Bitcoin al een wettelijk betaalmiddel is in sommige landen? Ik bedoel maar..
  • Kim Vandillen

    1 jaar geleden
    zoveel crypto kenners hier..oplichting gebeurd met alles, niet alleen met crypto mochten jullie het niet weten. En tja, 10 jaar geleden was bitcoins 10 dollar waard, momenteel €26.000..en dit op zich zegt niets scam of geen scam, maar geeft wel aan dat er veel vertrouwen is, je moet alleen voorzichtig zijn, zoals met alle geldzakens.
  • Gerd Peeters

    1 jaar geleden
    Als het te mooi is om waar te zijn, blijf er dan ver van weg. Wij hebben dat cryptogedoe nooit vertrouwd,
  1. Britse bitcoin-scammers harkten zoveel geld binnen dat ze het begonnen uit te delen op straat

    Britse bit­coin-scam­mers harkten zoveel geld binnen dat ze het begonnen uit te delen op straat

    Enkele bitcoin-scammers uit het Engelse Blackpool rijfden zoveel geld op korte tijd binnen, dat ze er geen blijf meer mee wisten. Ze kochten dan maar nieuwe auto’s voor wildvreemden en deelden op straat cadeaubonnen van 5.000 pond uit, onthulde een hoofdrechercheur van de politie van Lancashire dinsdagavond op de BBC. De rechercheur wist ook te vertellen dat het meesterbrein van de bende - bekend als ‘the Bitcoin millionaire’ - intussen dood is. Zijn handlangers hebben vrijdag hun straf te horen gekregen. De politieman maakte ook bekend hoe zijn team de fraudeurs uiteindelijk in het vizier kreeg. Na een wel erg domme zet, zo blijkt.
  2. Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmingen
    PREMIUM

    Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmin­gen

    Met de paasvakantie achter de rug hebben heel wat Belgen al plannen gemaakt voor het zomerverlof. Touroperator TUI stelt in de tussentijdse boekingscijfers alvast enkele voorzichtige trends vast. Ook over de prijzen. Zo vallen er dankzij de hoge inflatie van het afgelopen jaar in populaire vakantielanden nu opvallende deals te rapen. HLN-reisexpert Johan Lambrechts vertelt waar je die kan vinden: “Zelfs voor het ‘bouwverlof’ kan je in Turkije nog kortingen van 40 procent versieren”.