Jo Beelen is directeur organisatie van het Sint-Pieterscollege in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Jo Beelen is directeur organisatie van het Sint-Pieterscollege in Leuven. © vincent duterne/photo news

Scholen schrappen Romereis wegens te duur: “950 euro voor 5 nachten, ik voelde eerlijke schaamte om daar reclame voor te maken”

Scholen annuleren hun traditionele laatstejaarsreis in de paasvakantie omdat die te duur is geworden. “950 euro voor vijf nachten Rome. Daar voel ik me zelf niet comfortabel bij, hoe jammer het ook is”, zegt Jo Beelen, directeur van het Sint-Pieterscollege in Leuven. “Er was ook al langer kritiek op de vliegreis, want we hebben veel leerlingen die ten tijde van de klimaatmarsen meeliepen.”

25 reacties

  • Gijsbrecht Sleeckx

    1 jaar geleden
    Wat mij betreft enkel schoolreizen tijdens de paasvakantie of andere vakanties. Zodat het geen verplicht nummer is maar voor degenen die willen of kunnen.
  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    Er zullen toch wel andere kunst of geschiedenis steden zijn waar de koste lager liggen en toch ook een mooie leerrijke uitstap zijn voor studenten.
  • Ann Dupont

    1 jaar geleden
    Mijn dochters gaan in hun laatste jaar 10 dagen naar Italië met school. Alles is met de bus en ze doen ook heel veel. We weten dat al van het eerste jaar en wij hebben een tweeling. Dus zijn we nu al aan het sparen en hebben mijn dochters zelf beslist om met hun vakantiejobs mee te helpen sparen. Dit zijn onvergetelijke reizen, afscheid van het middelbaar,... ik wil hen dat gunnen
  • Peter Van Bouwel

    1 jaar geleden
    Waarom met het vliegtuig ? Wij gingen met een bus.
  • Freddy Troch

    1 jaar geleden
    Van een luxe probleem gesproken....