ANALYSE GOOTS. “Alderweireld wil prijzen pakken, met zijn verbetenheid neemt hij héél Antwerp mee in zijn verhaal”

Aanhoudende regenval, onherkenbare wegmarkeringen en aquaplaning op meerdere plaatsen. Voor al wie vrijdagavond vanuit Waregem nog terug moest naar Antwerpen en omstreken was de rit geen pretje. Ook niet voor onze huisanalist Patrick Goots (56). “Maar we hebben het gehaald, net zoals Antwerp het op de valreep haalde tegen Zulte Waregem (0-2). Mét dank aan redder in nood Toby Alderweireld.”

Diederik Geypen

LEES OOK. Tweeklapper van Toby! Antwerp wint met 0-2 van Zulte Waregem na twee late treffers van Alderweireld

“‘We zijn goed geduldig gebleven’, zei Mark van Bommel achteraf op de persconferentie. Dat kan ie nadien wel makkelijk zeggen, maar hoe dichter we tegen het einde kwamen, hoe feller hij stond te ijsberen langs het plein. Hij voelde ook wel dat zijn ploeg een klasse sterker was dan Zulte Waregem, een van de zwakste ploegen die ik dit seizoen aan het werk zag. Dat je desondanks tot de 85ste minuut moet wachten om een doelpunt te maken, is een werkpunt richting de bekerfinale en de Champions’ Play-offs.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. De Antwerpse aanvallers stonden niet op scherp, Alderweireld wél

“Het kan niet altijd van Janssen komen, die voor de tweede wedstrijd op rij ontbrak. De andere aanvallers moeten dringend hun statistieken opkrikken. Kerk kende een ontzettend moeilijke avond, Balikwisha voetbalde vanuit een voor hem onnatuurlijke positie en Muja geraakte niet voorbij zijn man. Stengs zal zeggen: ‘Ik gaf toch de assist voor de 0-1?’, maar ook híj́ oogde in de zestien soms wat nonchalant. De keuze om hem op de tien uit te spelen draaide overigens goed uit. Stengs nam véél initiatief. Deze rol is voor herhaling vatbaar.”

LEES OOK. REACTIES. Toby Alderweireld: “Ik had de wedstrijdbal mee naar huis moeten krijgen”

“Gelukkig voor Antwerp was redder in nood Toby terug uit blessure om de wedstrijd open te breken. Ik vond hem de beste man op het veld, en niet omwille van zijn twee doelpunten. Antwerp gaf achterin weer nauwelijks wat weg. Ook met zijn inspeelpasses was Alderweireld opnieuw ontzettend belangrijk. Je merkt dat de ploeg extra zuurstof krijgt door zijn aanwezigheid. De manier waarop hij zijn doelpunten ging vieren bij de supporters, met volle overtuiging, toont aan hoeveel vuur er op zijn 34ste nog in hem zit. Alderweireld is naar Antwerp gekomen om prijzen te pakken en neemt met zijn verbetenheid iedereen binnen de club mee in zijn verhaal.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER