73 eigen winkels van Delhaize houden deuren dicht, meer dan tijdens de week

73 eigen winkels van Delhaize houden vandaag de deuren dicht vanwege een staking van het personeel. Dat zijn er meer dan tijdens de week, meldt Delhaize. 55 winkels in eigen beheer zijn wel open en er worden geen depots geblokkeerd. 

De intentie van de directie van Delhaize om 128 in eigen beheer te verzelfstandigen, leidt nog steeds tot veel oproer bij het personeel. 73 eigen winkels zijn vandaag gesloten. Opvallend: sinds het begin van de acties houden er telkens meer winkels de deuren gesloten op zaterdag dan tijdens de week. 

Geen enkele van de 22 winkels in eigen beheer in Brussel is open vandaag. In Wallonië zijn 10 van de 41 winkels open, in Vlaanderen 45 van de 65. De vakbonden kondigden in een 40-tal winkels een "solidariteitsactie" aan. Dat gaat in Vlaanderen om winkels in Hasselt, Houthalen, Sint-Truiden, Roeselare, Ledeberg, Wondelgem, Sint-Kruis (Brugge), Antwerpen, Deurne, Berchem en Kessel-Lo. 

Ook aan alle 22 Brusselse Delhaizes in eigen beheer komen ABVV, ACV en ACLVB samen, net als aan acht Waalse winkels. De vakbonden willen zo de klant vragen om solidair te zijn met de werknemers van de supermarkten in eigen beheer. 

De voorbije zaterdagen bleven nog meer winkels toe. Een week geleden ging het bijvoorbeeld om 96 gesloten vestigingen. 

Meest gelezen