"Eiffela", een replica van het wereldberoemde monument, is tot 10 april te bewonderen.
Volledig scherm
"Eiffela", een replica van het wereldberoemde monument, is tot 10 april te bewonderen. © AFP

Parijs heeft niet één, maar twee Eiffeltorens: replica van 33 meter hoog staat aan de voet van iconische monument

“Twee Eiffeltorens voor de prijs van één”: in Parijs werd zaterdag een replica van het wereldberoemde monument geïnstalleerd. Het is geen 1 april-grap, maar volgens de maker wel een manier om wat “luchtigheid” te creëren tussen het sombere nieuws van afgelopen weken. De mini-Eiffeltoren is 33 meter hoog en weegt 32 ton. De kopie is tot 10 april te bezichtigen.

4 reacties

  • Danny Schoofs

    1 jaar geleden
    Ik ben op de Eiffeltoren geweest (vorige herfst). Daar vertelde men, dat origineel, de Eiffeltoren gebouwd & eigendom was van Gustave Eiffel's privébedrijf, maar dat ie't nadat hij de initiële investering/bouwkosten had terugverdiend (na slechts 5 jaar), de toren heeft verkocht aan de Franse staat/de stad Parijs. De toren is dus wel degelijk eigendom van Parijs, maar wordt beheerd door een bedrijf, in opdracht van de stad Parijs/de Franse overheid...
  • Chelsea Raman

    1 jaar geleden
    Van de eiffeltoren mogen WEL foto’s gemaakt worden daar de bescherming intussen is vervallen en dit dus openbaar intellectueel domein is geworden, echter de verlichting die snachts te zien is, is WEL nog beschermd daaronder omdat deze nog niet over de nodige leeftijd zijn om tot het openbaar intellectuele domein te behoren.
  • Gerard Braeckmans

    1 jaar geleden
    En gaan ze daarna nog een kleinere maken? Kunnen ze ze in mekaar schuiven zoals de matroesjkas.
  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    Wat heel wat toeristen niet weten is, dat de Eiffeltoren een privébedrijf is en dat geen foto's van het historisch monument mogen gepubliceerd worden zonder de uitdrukkelijke toestemming van het management. De Eiffeltoren is dus geen eigendom van de stad Parijs.