Stankov (links) probeert Thierie (rechts) van de bal te zetten.© Bart Borgerhoff

Plus ArtikelSCHOONBEEK-BEVERST 1 PELT 0 

Schoonbeek-Beverst klopt Pelt en is zeker van behoud: “Eindelijk beloond voor ons harde werk”

Schoonbeek-Beverst heeft zich dankzij een 1-0-zege tegen Pelt verzekerd van het behoud in Derde Afdeling. Ruben Wijgaerts trok zijn ploeg in het slot over de streep met... een streep.

Gert Sillen

Minuut 82: Stef Reynders werpt ter hoogte van het strafschopgebied de bal in. Jonas Schoubs verlengt, waarna ook Jordi Nijs verlengt. Giel Swijngedouw laat de bal passeren voor de aanstormende Ruben Wijgaerts, die het leer in één tijd fraai op de slof neemt en Pelt-doelman Swinkels verslaat. Een enorme ontlading volgt, waarna Schoonbeek-Beverst na het laatste fluitsignaal in een delirium verzeilt.

“Wat wil je? We zijn zo goed als gered”, glunderde Wijgaerts. De matchwinnaar sprak zaterdagavond nog met voorbehoud, want om officieel gered te zijn moest Schoonbeek-Beverst de uitslag van het duel tussen concurrent Kampenhout en Houtvenne afwachten. Houtvenne won die wedstrijd zondagnamiddag met 6-2, waardoor de champagne in Bilzen nog eens ontkurkt mocht worden.

“De voorbije speeldagen werden we eindelijk beloond voor ons harde werk”, aldus Wijgaerts nog. “Ik denk dat we net op tijd uit onze negatieve spiraal zijn gekropen. Of de match een winnaar verdiende? Misschien niet. Pelt schoot sterk uit de startblokken, maar buiten de aanvangsperiode zijn ze er nauwelijks in geslaagd om ons typisch blok te ontwrichten. Met een speciale vermelding voor de wederoptredende Reindert Berger. Met hem en Jasper Thierie als centrale verdedigers krijgt ons vertrouwen een positieve prikkel.”

© Bart Borgerhoff

Aan de kleedkamer van Pelt was de ontgoocheling van het gezicht van kapitein Jan Smolders af te lezen. “Ons seizoen is over”, luidde het. “We hadden gehoopt hier opnieuw met de zege aan te knopen om eventueel nog een kans te maken op de laatste periodetitel. Maar we waren gewoon niet goed genoeg. We hadden via Stankov in het begin van de wedstrijd enkele kansjes en in de tweede helft was er het schot van Lopes-Mendes. Te weinig om de zege op te eisen. Te slap om hun blok kapot te spelen. We beschikten niet over de juiste instelling om deze wedstrijd naar onze hand te zetten.”

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

SCH.-BEVERST: Bollen, Vinken, Wijgaers, El Mansouri (89’ Telegrafo), Bogaers (77’ Da Silva), Reynders, Swijngedouw, Berger, Schoubs, Nijs (83’ Mbang), Thierie.

PELT: Swinkels, Scheelen, Geebelen, Kocak (89’ Renckens), Smolders, Stankov, Loenders (65’ Mansaray), Felomina, Palmans, Belfaqir (65’ Jacobs), Lopes-Mendes.

DOELPUNT: 82’ Wijgaerts 1-0.

GELE KAARTEN: Stankov, El Mansouri, Nijs, Bogaers, Berger.

SCHEIDSRECHTER: Thomas.

TOESCHOUWERS: 140. (gesi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer