© Raymond Lemmens

Plus ArtikelE. TERMIEN 4 NIJLEN 0 Derde Afdeling B

Termien haalt uit en blijft in het spoor van de leider: “Ik geloof 100 procent in de titel”

Na een sprekende 4-0 blijft Eendracht Termien in het zog van leider Wezel. “Ik ben ervan overtuigd dat Wezel nog punten zal verliezen, en dus blijf ik 100 procent geloven in de titel”, wakkert T1 Dennis Hamers het vuur aan.

Geert Stienissen

Het klasseverschil tussen Termien, met Janssen en Degeling als uitblinkers, en Nijlen was te groot om van een match te spreken. Goalie Valkeners was vroeg bij de pinken op een poging van Peeters. Maar na twee goals op evenveel stilstaande fasen ebde het geloof weg bij de bezoekers. De diep gestuurde Dauwe pegelde de 3-0 binnen en Piras schepte het leer subtiel over de Nijlense goalie voor de 4-0.

Enig minpuntje was de blessure van Marco Ospitalieri. Nadat de vervangingen waren opgesoupeerd voelde de linksachter een pijnscheut in de rechterdij, waardoor Termien de wedstrijd uitspeelde met z’n tienen. “Gelukkig hebben we een voetballoos paasweekend in het verschiet. Ik reken erop dat ik geen wedstrijd moet missen”, aldus Ospitalieri. “Na de snelle 2-0, waarbij ik de bal over de muur krulde, was het lekker voetballen. Er kroop in de tweede helft een zekere nonchalance in ons spel. Echt verontrustend werd het nooit, al kreeg Nijlen enkele kansjes. Door de zege zetten we alvast druk op leider Wezel.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Wezel, dat aan zes op negen voldoende heeft voor de titel, steken zal laten vallen. Ik geloof dus 100 procent in een Termiense titel”, vult trainer Dennis Hamers aan. “Daarvoor moeten we in drie finales voorbij gouwgenoten Beringen en Pelt, om daarna Geel partij te geven. Het is geen simpele opdracht, maar dat is het voor niemand.”

TERMIEN: Valkeners, Vanoppen, Janssen, Baerts, Ospitalieri, Jeunen (77’ Cosyn), Piras (66’ Oizaz), Opdekamp (71’ Odutayo), Degeling, Dauwe (77’ Ghiro), Stefani.

NIJLEN: Bielen, Van Gorp (65’ Vollon), Faes, Verlinden, Beqa, Bruyninckx, Paulissen, Nesen, Vanderheyden (46’ Vets), Dejonghe, Peeters (71’ Weyns).

DOELPUNTEN: 8’ Janssen 1-0, 11’ Ospitalieri 2-0, 39’ Dauwe 3-0, 64’ Piras 4-0.

GELE KAARTEN: Beqa, Verlinden, Baerts.

SCHEIDSRECHTER: Theuwissen.

TOESCHOUWERS: 130. (gsb)