Thibault Tenret (23) uit Menen zette samen met een vriend en het slachtoffer de achtervolging in op de mannen die er in Wevelgem vandoor gingen met een Audi A2 (zoals op deze archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Thibault Tenret (23) uit Menen zette samen met een vriend en het slachtoffer de achtervolging in op de mannen die er in Wevelgem vandoor gingen met een Audi A2 (zoals op deze archieffoto). © RV/Audi

Eerst messteek, daarna carjacking. Thibault (23) getuigt: “We hebben daders achtervolgd, maar ze reden los door het rode licht”

“De man riep plots naar ons dat hij slachtoffer was van een carjacking.” Thibault (23) keerde vrijdagavond terug van een voetbalmatch en was getuige van de carjacking die plaatsvond in het centrum van Wevelgem na een uit de hand gelopen vechtpartij. “Het slachtoffer probeerde nog te verhinderen dat de dieven met zijn wagen wegreden”, vertelt Thibault. Het ooggetuigenverslag van Thibault.

  1. Opgeleid tot schrijnwerker, nu wil Albert (30) padelwereld veroveren met z’n hippe Raku-rackets: “Eerste contacten met topspelers zijn gelegd”
    PREMIUM

    Opgeleid tot schrijnwer­ker, nu wil Albert (30) padelwe­reld veroveren met z’n hippe Rak­u-rac­kets: “Eerste contacten met topspelers zijn gelegd”

    Hij heeft een opleiding tot schrijnwerker achter de rug en werkte jarenlang fulltime in de horeca. Maar nu wil Roeselarenaar Albert Diril (30) het maken in de padelwereld. Niet als speler, maar als ondernemer. In tijden van corona ontwierp en verkocht Albert zijn allereerste padelracket. Al snel was zijn eigen merk Raku een feit. En Albert toont zich ambitieus. Als enige Belgische padelmerk, was Raku de voorbije week met een verkoopstand present op Brussels Premier Padel, het grootste en meest prestigieuze toernooi van België “Ik zat uren filmpjes op YouTube te kijken. Daar heb ik alles geleerd over de sport”, glundert Albert.
    Roeselare
  2. Na 35 jaar valt doek over sportmonument Blueberry Hill in Kortrijk, magazijn in rode baksteen krijgt 18 residentiële appartementen
    PREMIUM

    Na 35 jaar valt doek over sportmonu­ment Blueberry Hill in Kortrijk, magazijn in rode baksteen krijgt 18 residen­tiële appartemen­ten

    Het doek valt over Blueberry Hill in Kortrijk, 35 jaar geleden de eerste volwaardige klimzaal in zijn soort in Vlaanderen. Afscheid nemen kan tijdens een weekend vol activiteiten op 4 en 5 mei. Het gewezen magazijn wordt een nieuw woongebouw. Wat komt er daar allemaal? En niet getreurd voor de klimmers onder ons: er komt een nieuwe klimzaal in Zwevegem. Er is nog 300.000 euro nodig om die miljoeneninvestering rond te krijgen. Daarom is er nu sinds kort een crowdlendingcampagne opgestart. Wat houdt die campagne precies in?
    Kortrijk