© BELGA

Gebrek aan personeel federale gerechtelijke politie is “de prijs van besparingen”

We betalen nu ook een prijs voor de besparingen die de vorige regering, met N-VA aan boord, heeft doorgevoerd bij justitie en politie. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) maandag verklaard in De Ochtend op Radio 1. Hij reageerde daarmee op de kritiek van N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever op het gebrek aan personeel bij de federale gerechtelijke politie.

Bron: BELGA

Afgelopen weekend werd Antwerpen alweer opgeschrikt door een zware explosie. De stad wordt al bijzonder lang geteisterd door aanslagen die gelinkt worden aan het drugsmilieu. Bij deze ontploffing raakten minstens twintig huizen en vijf garages beschadigd.

In een reactie zei burgemeester De Wever dat de federale gerechtelijke politie schromelijk onderbemand blijft. Minister Van Quickenborne stelde maandag dat er een inhaalbeweging is ingezet en dat het korps tegen het einde van de legislatuur qua mankracht bijna volledig op punt zou zijn.

De “intellectuele eerlijkheid” gebiedt Van Quickenborne echter dat we vandaag de prijs betalen voor de fout van de vorige regering om te besparen. Zowel N-VA als Open VLD maakte deel uit van die regering. N-VA leverde er de minister van Binnenlandse Zaken. “We brengen alles in stelling, de middelen zijn voorzien, maar dat kan niet op 1-2-3. Wie dat belooft, maakt de mensen blaasjes wijs”, aldus de minister.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer