Jelle Houwen

Vijf gewonden door verschillende ongevallen op de E403 naar Kortrijk: snelweg afgesloten in Ruddervoorde

Tussen Ruddervoorde en Roeselare was het vanmorgen een chaos: er gebeurden drie ongevallen waarbij vier zwaargewonden en één lichtgekwetste vielen. Zelfs twee meereizende honden raakten gewond. De snelweg is nog steeds dicht in Ruddervoorde en de vertraging loopt op tot één uur. Intussen is tussen Brugge en Ruddervoorde zelfs een vierde ongeval gebeurd.

Vanmorgen vroeg gebeurde een kleine aanrijding even voor Roeselare. In de file gebeurde rond half tien bij Lichtervelde een zware aanrijding met zes vrachtwagens. Drie chauffeurs moesten met de helikopter zwaargewond naar het ziekenhuis. De politie moest de snelweg sluiten en het duurde twee uur voor ze alle geblokkeerde weggebruikers achter het ongeval ontzet hadden. Dat gebeurde door de mensen één voor één rechtsomkeer te laten maken zodat ze via de oprit de snelweg konden verlaten.

BEKIJK - Tussen Ruddervoorde en Roeselare was het vanmorgen chaos:

Videospeler inladen...

In de staart van de file tussen Ruddervoorde en Lichtervelde kwam een koppel in een personenwagen rond half twaalf aan een hoge snelheid onder een tankwagen terecht. De vrouw werd lichtgewond naar het ziekenhuis gevoerd. Haar echtgenoot moest echter bevrijd worden door de brandweer en ook met de helikopter naar het Sint-Jan in Brugge worden gebracht. Twee meereizende honden werden gekwetst door rondvliegend glas en moesten in veiligheid worden gebracht door een opgeroepen veearts.

Intussen duurt de ellende voort want nu is er een vierde ongeval gebeurd tussen Brugge en Ruddervoorde. Daar is de snelweg nog steeds dicht. Op de omleidingswegen tussen Brugge en Torhout zit het verkeer muurvast, hou rekening met minstens één uur file.

Jelle Houwen

Meest gelezen