Zit Vlaams Belang aan onderhandelingstafel in 2024? “Na verkiezingen zitten we misschien in een andere wereld”

Extreme partijen zoals Vlaams Belang en PVDA nemen een grote hap uit het aantal stemmen. Dat blijkt opnieuw uit de Grote Peiling van HLN en VTM NIEUWS. Bijna vier op de tien Vlamingen vinden dat het cordon sanitaire doorbroken moet worden. Maar zal de partij van Tom Van Grieken na de verkiezingen van 2024 aan de onderhandelingstafel schuiven? Politiek VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez analyseert de situatie in HLN LIVE.

96 reacties

  • Kris Moernaut

    1 jaar geleden
    Democratisch is de twee grootste partijen en daar eventueel derde bij en niet met alle restjes samen tegen een partij. Hoe eerlijk is het om een partij uit te sluiten in een democratie ? Extreem ? Is het extreem om te zorgen dat je eigen kind, familie, volk iets meer voorrang krijgt en als je een ander kind, familielid of volk aanvaard dat deze zich moet houden aan de tradities, gebruiken van die mensen. En wie zou iemand extra in huis nemen als hij zijn brood moet verdelen in kruimels
  • Davy Meganck

    1 jaar geleden
    Regeren met zo een schuldenberg gaat vlaams belang nooit doen en ze hebben gelijk dat het de traditionele partijen oplossen.Zij zijn verantwoordelijk vlaams belang op vlaams niveau regeren samen met n-va.
  • Bart Blommaert

    1 jaar geleden
    PVDA is de enige volkspartij die overblijft, maar die zijn zogezegd extreem?
  • Wesley Kenis

    1 jaar geleden
    Echte democraten sluiten geen enkele partij uit. Dus moeten ze al 2 zaken op de schop doen: cordon en kiesdrempel. Beide zijn met slechts 1 doel innhet leven geroepen: zelfbescherming iov democratie. Nu is het aan jullie yrados om te BEWIJZEN wat jullie zijn: echte democraten of gewoonweg platte dictators.
  • Jorgen Meersman

    1 jaar geleden
    Meneer de croo, het is niet aan jou om te bepalen wie er in de regering zit ! Het is de kiezer die dit wel zal bepalen!