Coach Christophe Beghin maakt met Kortrijk Spurs volgend seizoen normaal gezien zijn opwachting in de BNXT League.© VDB

Elf Belgische clubs, waaronder Kortrijk Spurs, vragen licentie aan voor BNXT League

1 april was de deadline voor een licientieaanvraag richting het volgende seizoen 2023-24 in de BNXT League. De tien Nederlandse en Belgische clubs van de huidige BNXT League hebben hun dossier ingediend. Ook tweedeklasser Kortrijk Spurs heeft een licentie aangevraagd. Zij worden normaal gezien de elfde Belgische ploeg in de BNXT League.

Patrick Ceulemans

De licentiecommissie van BeNeLeague Basketball BV heeft nu tot 15 mei om uitspraak te doen over de toekenning van de licenties voor deelname aan het BNXT League seizoen 23-24. Ramses Braakman, voorzitter BeNeLeague Basketball BV: “We zijn blij dat alle clubs een licentieaanvraag ingediend hebben en natuurlijk ook met de bijkomende aanvraag in België door Kortrijk Spurs. Een bewijs dat clubs heel graag deel willen uitmaken van de nog altijd jonge competitie die de BNXT League is. We hopen dan ook van harte dat alle clubs een licentie zullen krijgen.”

Kortrijk Spurs sloot in tweede klasse het reguliere seizoen als leider af. Zelfs als de ploeg van coach Christophe Beghin na de play-offs geen kampioen is, kan het mits een licentie promoveren. In 2012 waren er nog slechts acht ploegen die deel uitmaakten van de Belgische eerste klasse. Ondertussen hebben Kangoeroes Mechelen, Brussels en Limburg United de overstap naar het hoogste niveau succesvol gemaakt. Daar komt dus normaal gezien Kortrijk Spurs bij. Na Oostende zou de provincie West-Vlaanderen dus opnieuw twee ploegen in eerste klasse tellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer