Taco van der Hoorn zit bloedend op het asfalt. Dokter Mathieu Vermeersch (rechts): "Er zat niets anders op dan zijn hoofdwonde ter plaatste dicht te nieten."
Volledig scherm
PREMIUM
Taco van der Hoorn zit bloedend op het asfalt. Dokter Mathieu Vermeersch (rechts): "Er zat niets anders op dan zijn hoofdwonde ter plaatste dicht te nieten." © Photo News

Wedstrijddokter na ‘de Ronde VAL Vlaanderen’: “Wie roept en vloekt, moet wachten. Maar een coureur die stilligt, da’s ernstig”

Plots gebeurde het, op de grote steenweg van Oudenaarde naar de Oude Kwaremont. Eerst was er het scherpe snerpen van een slippend wiel. Daarna: gekraak, gevloek, gekerm. Een oorlogszone leek het wel, waar dokter Mathieu Vermeersch (35) naar keek: “Daar zit een coureur met een gebroken sleutelbeen. Wat verder eentje met een hoofdwonde waar het bloed uit gutst. En de koers, die wacht niet, hé.” Dit is het verhaal uit de wagen van ‘Dokter 1', vlak achter het peloton in de Ronde van Vlaanderen.

2 reacties

  • Adrien beyls

    1 jaar geleden
    Een beetje onverantwoord. Alles staat heden in het teken van veiligheid. In de koers zit er helemaal niets daarvan. Een helmpke en vooruit. Vroeger aan 40kl/h , vandaag makkelijk 70 km/h. Als je weet dat de impact kwadratisch toeneemt met de snelheid moet je beseffen dat dit aartsgevaarlijk is.
  • Guy Van Severen

    1 jaar geleden
    Prachtige wedstrijd ! Mooie finale ! Maar wat voorafging was een bende onverantwoordelijke 'einzelgangers' ! Begin met het aantal deelnemers te beperken en de cowboys uit te sluiten ! De slachtoffers zullen de wielerbond dankbaar zijn !