© nma

Molenaars van Lommelse Leyssensmolen zijn klaar voor nieuw toeristisch seizoen

Lommel

Zondag werd in Lommel het toeristisch seizoen geopend. De molenaars doen dat al sinds 1990 aan de Leyssensmolen met het lichten van de vang. Zo ontgrendelen ze de molenrem.

Ook aan de Meerpaal werd dit jaar het toeristisch seizoen feestelijk geopend. “Vandaag vindt hier drie keer een feestelijke opening plaats aan De Meerpaal”, vertelt Theo Adriaensen (57), de voorzitter van jachthaven De Meerpaal vzw. “Niet alleen openen we het toeristisch seizoen, ook de vernieuwde taverne De Meerpaal opent vandaag officieel haar deuren. Daarnaast opent ook jachthaven De Meerpaal vandaag het nieuwe seizoen. Na de winterrust zijn de boten klaar voor het nieuwe seizoen en kan er weer gevaren worden.”

Je kon dan ook een boottochtje maken met de boten Tuur en Botje. “We hebben met de stad verbouwingswerken uitgevoerd aan taverne de Meerpaal”, vertelt burgmeester Bob Nijs. “Een bijzondere dank gaat daarbij naar de jongens van de stadswerken. Hopelijk kan De Meerpaal opnieuw een trekpleister worden voor alle toeristen die Lommel willen bezoeken.” (nma)

© nma

© nma

© nma

© nma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer