Nonkel en tante van overleden Milou (3) vrijgelaten onder strikte voorwaarden

Benny H. en Lieve E., de nonkel en tante van het 3-jarige meisje Milou dat vrijdag overleed in Brasschaat, zijn vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigen zijn advocaat en het Antwerpse parket aan onze redactie. De twee werden wel in verdenking gesteld van onopzettelijke doding en schuldig verzuim. Alles wijst op een dramatisch ongeval.

aba, jhv

De ouders van Milou brachten het meisje vrijdag naar haar nonkel en tante in Brasschaat. Enkele uren later alarmeerden Benny H. (43) en Lieve E. (37) de hulpdiensten: in eerste instantie beweerden ze dat het meisje was aangereden en dat de bestuurder vluchtmisdrijf had gepleegd, maar uit alle omstandigheden bleek dat verhaal snel ongeloofwaardig. Milou werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zaterdagavond kort na middernacht overleed aan haar verwondingen.

Na verhoor werden Benny H. en zijn partner Lieve E. opgepakt. De onderzoeksrechter besliste maandag dat de twee onder strikte voorwaarden vrijgelaten worden. Ze werden wel in verdenking gesteld van onopzettelijke doding en schuldig verzuim. Dat zou erop wijzen dat er geen sprake is van moord, maar dat de verdachten dus wel verantwoordelijk worden geacht voor de dood van de kleuter.

Volgens de politie viel de kleuter wellicht van de trap in de inkomhal van het appartement van het koppel, maar het parket benadrukt dat het onderzoek nog volop aan de gang is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer