Strava Tadej Pogacar / Photo News / Photo News
Volledig scherm
© Strava Tadej Pogacar / Photo News / Photo News

“Hij rijdt twee per uur te snel voor ons”: hoe Pogacar Van Aert en co degradeerde op de Oude Kwaremont

Op de uitloper van de Koppenberg optrekken tot 43 km/u, op de 2,1 kilometer lange Oude Kwaremont tekeer gaan aan gemiddeld 32,6 km/u. De Strava-file van Tadej Pogacar na zijn raid in de Ronde van Vlaanderen staat online. Een duik in de indrukwekkende gegevens.

25 reacties

  • Hugo Verbandt

    1 jaar geleden
    Pogacar is natuurlijk ook wel 10kg lichter dan Wout! Maar het blijft fenomenaal!
  • Hedwig Beernaert

    1 jaar geleden
    Ik ben akkoord met Sonja. De enigste renner die volgens mij Pogacar kan volgen in de RVV is Remco Evenepoel maar hij zal tip top in orde moeten zijn. Hij is ook van het echte type van een winnaar. Hij kan klimmen en tijdrijden. Hij heeft ook een explosiviteit (La Redoute LBL) en heeft het karakter en de motivatie van een echte winnaar.
  • Sonja De Grave

    1 jaar geleden
    Alleen Remco zou Pogacar kunnrn volgen hebben zondag. Van Aert werd gewoon op zijn plaats gezet
  • edwig Impen

    1 jaar geleden
    Pogacar was deze RVV de beste, niks meer niks minder. Hij ging al 7 keer na elkaar de tour winnen, en zie, wie won verleden jaar de tour en wie won de RVV verleden jaar? Wout kan vergroten winnen, dus ook de RVV evenals Mathieu de RVV voor een derde keer kan en zal winnen.
  • johan fransaert

    1 jaar geleden
    na de verandering van parkour is het niet langer een voordeel om wat zwaarder en gespierder te zijn nu is het eerder op maat van lichtere types (Tadej, Evenepoel e.d) de zwaardere kracht renners zouden beter hun piek plannen voor P.R die veel vlakker is met veel meer kasseien waar het beter is om wat meer gewicht te hebben.