© REUTERS

Amadou Onana maakt gebruik van Ramadan-pauze en pakt met Everton een punt tegen Tottenham

Everton heeft in de slotwedstrijd van de 29ste speeldag in de Premier League een 1-1 gelijkspel afgedwongen tegen Tottenham Hotspur. De scheidsrechter legde de wedstrijd drie minuten stil zodat moslim-spelers die de ramadan respecteren konden eten zodra de zon onder was. In Engeland is zo’n pauze officieel gereguleerd. Onder meer Rode Duivel Amadou Onana maakte er gebruik van om de vasten te breken.

Michaël Van Damme
Bron: BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien. Everton moest na 58 minuten met een man minder voort na de uitsluiting van Abdoulaye Doucoure, die zich niet kon beheersen na een duel met Harry Kane.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tien minuten later zette Harry Kane van op de stip de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

© AFP

Na 88 minuten moesten ook de Spurs met tien voort, na de uitsluiting van de even voordien ingevallen Lucas Moura.

© AFP

Twee minuten later, in het slot van de reguliere speeltijd, zorgde Michael Keane alsnog voor de gelijkmaker voor The Toffees.

© REUTERS

Bij de thuisploeg verscheen Rode Duivel Amadou Onana aan de aftrap, hij werd na 84 minuten naar de kant gehaald.

Everton sprokkelt zo een belangrijk puntje in de strijd tegen de degradatie. Na een reeks bijzonder zwakke resultaten eind vorig en begin dit jaar, zijn ze nu alweer vier wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League.

Met 27 punten kamperen ze op de vijftiende plaats, net boven de degradatiezone. Tottenham moet de derde plaats intussen delen met Newcastle, dat het eerder met 2-0 haalde van Manchester United, de nummer vijf in de stand.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer