Radio 2

Veerpont in Meeswijk tijdelijk uit de vaart door hoge waterstand en problemen met schroef

De veerpont tussen Meeswijk en het Nederlandse Berg is tijdelijk uit de vaart. Er is een touw terechtgekomen in de schroef van de veerpont en door de hoge waterstand van de Maas is het moeilijk om dat te herstellen.Ā Ook de fietsveren zijn afgelopen weekend niet in de vaart kunnen gaan door de hoge waterstand en de stroming.

De hoge waterstand van de Maas zorgt voor heel wat problemen voor de veerponten. Eerder moesten de 3 fietsveren al uit het water blijven omdat de waterstand dit weekend te hoog was en er te veel stroming was.Ā 

Vandaag opnieuw problemen met die waterstand, want de veerpont tussen Meeswijk en het Nederlandse Berg is ook tijdelijk uit de vaart.Ā Door de hoge waterstand van de Maas en de sterke stroming wordt heel wat afval meegenomen door de Maas. Zo is er een touw terechtgekomen in de schroef van het autoveer. En het is momenteel te gevaarlijk voor duikers om in het water te gaan.

Fietsveren over Maas gratis

Wel ook goed nieuws voor wanneer de fietsveren terug in werking kunnen: de drie fietspontjes zijn deze lente en zomer gratis voor fietsers en voetgangers. De verschillende partners aan Belgische en Nederlandse kant van de Maas maken die gratis overzet tussen Ophoven en OhƩ en Laak, Rotem en Grevenbicht en Uikhoven en Geulle mogelijk.

Meest gelezen