Gewonde Oekraïense soldaten worden vervoerd in een medisch evacuatie vliegtuig, in Rzeszow, Polen. Het vliegende ziekenhuis is een getransformeerd passagiersvliegtuig en landt op de luchthaven van Rzeszow in het zuidoosten van Polen, 70 kilometer van de Oekraïense grens, om de gewonden op te pikken alvorens ze naar Europese luchthavens vliegen.
Volledig scherm
Gewonde Oekraïense soldaten worden vervoerd in een medisch evacuatie vliegtuig, in Rzeszow, Polen. Het vliegende ziekenhuis is een getransformeerd passagiersvliegtuig en landt op de luchthaven van Rzeszow in het zuidoosten van Polen, 70 kilometer van de Oekraïense grens, om de gewonden op te pikken alvorens ze naar Europese luchthavens vliegen. © AFP

“Vliegend ziekenhuis” brengt gewonde Oekraïense soldaten naar luchthavens in heel Europa

Normaal staan de vliegtuigen van Scandinavian Airlines (SAS) klaar om vakantiegangers en zakenreizigers naar hun bestemming te brengen. Afgelopen jaar heeft de bemanning van de vlucht SK718, die de Noorse hoofdstad Oslo verbindt met Rzeszow in Polen andere passagiers aan boord: gewonde soldaten en ernstig zieke patiënten uit Oekraïne. De luchtvaartmaatschappij bouwde het vliegtuig om in een “klein vliegend ziekenhuis”.