© Shutterstock

Dodentol van aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea loopt op tot zeven

Na de aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea van maandagochtend zijn nu al zeker zeven mensen om het leven gekomen. Dat melden de lokale autoriteiten dinsdag. Minstens zeventien mensen raakten gewond bij de beving in een afgelegen gebied in het noordwesten van het land.

jvh
Bron: BELGA

Het epicentrum van de beving, die maandag rond 4 uur plaatselijke tijd plaatsvond, bevond zich op een diepte van 62 kilometer in een junglegebied op 97 kilometer van de kuststad Wewak.

Eerst was er sprake van drie doden, maar het nationale agentschap voor rampenbeheer meldt nu minstens zeven doden en zeventien gewonden. De zwaargewonden werden door de humanitaire organisatie Samaritan Aviation per vliegtuig geëvacueerd. Minstens 178 woningen in de regio van Karawari, dicht bij het epicentrum, werden verwoest. 

In Papoea-Nieuw-Guinea vindt regelmatig seismische activiteit plaats. Buiten de grote steden wonen weinig mensen en de gebouwen zijn er vaak van hout. Eind februari werd het oostelijke eiland Nieuw-Brittannië nog getroffen door een aardbeving met een sterkte van 6,2.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer