Deze astronauten zullen eind 2024 rond de maan vliegen

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwe space race? Schrijf je dan nu via deze link in op Space Insider van ruimtefanaat Andrei Stiru en ontvang elke week de nieuwste weetjes over de ruimte in je inbox.

Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA stelde rond 17 uur Belgische tijd de vier astronauten voor die eind 2024 tijdens de Artemis II-missie rond de maan zullen vliegen.

Waarom is dit belangrijk?

Meerdere landen zijn van plan de komende jaren niet alleen ruimtevaarders op de maan te plaatsen, maar ook om er een bemande basis op te bouwen. De VS zijn momenteel de koploper. Het Amerikaanse ruimteagentschap is van plan om ten vroegste in 2025, voor het eerst in meer dan een halve eeuw, mensen naar het hemellichaam te brengen. Voor dat kan gebeuren, zal eind volgend jaar een bemande vlucht rond de maan plaatsvinden.

In het nieuws: Drie Amerikanen en een Canadees zullen binnen anderhalf jaar verder reizen dan een mens ooit geweest is.

  • De missie zal geleid worden door Reid Wiseman, een 47-jarige astronaut die in 2014 al eens een half jaar aan boord van het Internationaal Ruimtestation (ISS) verbleef. Voor hij astronaut werd, was hij gevechts- en testpiloot.
  • De piloot van Artemis II zal Victor Glover zijn. De 46-jarige astronaut ging twee jaar geleden voor het eerst naar de ruimte. Toen verbleef hij
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer