EU-plannen voor schuldafbouw voorspellen weinig goeds voor België

De Duitse regering wil de schuldenlast die een aantal EU-landen (waaronder België) torsen, terugdringen. In die optiek doet de EU nu een aantal voorstellen.

Waarom is dit belangrijk?

De regerende coalitie in Berlijn wil de EU-landen niet tot bezuinigingen dwingen, maar dringt erop aan dat er voor alle landen gemeenschappelijke waarborgen zouden gelden die de schuldenlast weer op een houdbaar niveau brengen. Op die manier moet een nieuwe schuldencrisis worden vermeden.

In het nieuws. De EU-landen en Brussel zijn het erover eens dat de oude schuldregels niet langer realistisch zijn. Maar Berlijn vindt de door Brussel voorgestelde aanpak - met de EU-landen onderhandelen over individuele langetermijnplannen - te willekeurig.  De website Politico kon de hand leggen op een presentatie van drie opties die Brussel nu aan Berlijn voorlegt in de hoop tot een akkoord te komen.

No backloading: schulden niet meer doorschuiven naar volgende regering

Optie 1: Lan

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer