Politie binnengevallen in kantoren Europese Volkspartij, waarvan CD&V lid is, in Brussel

© EPP

De Belgische en de Duitse politie zijn dinsdag binnengevallen in het hoofdkwartier van de European People’s Party (de Europese Volkspartij) Dat bevestigt de partij zelf in een persbericht. De actie heeft volgens de EVP te maken met een lopend onderzoek in de Duitse deelstaat Thüringen.

Bron: belga

“De partij werkt in volledige transparantie samen met de betrokken autoriteiten en voorziet alle relevante informatie en documentatie. Omdat dit een lopend gerechtelijk onderzoek betreft, zal de EVP geen verdere commentaar verstrekken”, zo stelt de partij in een mededeling.

Volgens de openbare zender MDR Thüringen kadert de huiszoeking in een corruptieonderzoek naar Mario Voigt, de voorzitter van de lokale afdeling van de christendemocratische partij CDU. Een woordvoerder van de openbare aanklager in Erfurt bevestigde dat de operatie plaatsvond op verzoek van de Duitse autoriteiten.

De speurders zoeken bij de EVP naar informatie over de online verkiezingscampagne in de aanloop naar de Europese verkiezingen in 2019. Voigt was destijds naar Brussel gehaald om die campagne te leiden. Hij wordt ervan verdacht geld te hebben ontvangen van een lokaal bedrijf uit Thüringen in ruil voor de toewijzing van een contract in het kader van die online campagne.

De EVP is de koepelpartij van 81 christendemocratische en conservatieve partijen uit 43 landen. De politieke familie vormt de grootste fractie in het Europees Parlement en levert met Ursula von der Leyen de voorzitter van de Europese Commissie. CD&V en Les Engagés zijn de Belgische leden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen