Dertiger die ex-vriendin bijna wurgde, moet verplicht bij zijn ouders gaan wonen

De man werd veroordeeld omdat hij zijn ex-vriendin bijna wurgde.© Shutterstock

Veurne -

Een 36-jarige man uit Veurne kreeg van de rechter in Veurne vier jaar cel, waarvan drie met uitstel, omdat hij zijn ex-vriendin bont en blauw sloeg en bijna wurgde. Volgens L.B. was dat omdat de vrouw tijdens een ruzie zijn bril op de grond had geslagen. De man kreeg ook een contactverbod en moet verplicht bij zijn ouders gaan inwonen.

Jelle Houwen

L.B. en het 32-jarige slachtoffer hadden enkele maanden een relatie gehad, maar waren ook al even uit elkaar. Op 3 oktober vorig jaar hadden ze samen enkele cafés bezocht, waarna de uitstap eindigde in de woning van L.B in de Astridlaan in Veurne. Wat daar gebeurde was lange tijd onduidelijk, maar tartten volgens de advocaat van J. alle verbeelding. Er moest zelfs een reconstructie gehouden worden om de zaken te verhelderen.

“Als ik u niet kan krijgen, dan niemand”

“Je moet de foto’s maar eens bekijken”, zei meester Philippe Versyp namens J. “Die vrouw werd bont en blauw en tot bloedens toe geslagen, gestampt, geschopt en gewurgd. Hij ging tekeer als een dolleman. Ze viel zelfs meerdere keren bewusteloos tijdens de wurgpogingen. Ze hield een gebroken neus, veel blauwe plekken en andere verwondingen en een hersenoedeem over aan de feiten. Dit is een trauma voor haar. Het is duidelijk dat hij haar naar het leven stond. Dat zei hij zelf: ‘als ik u niet kan krijgen, dan niemand’.”

Volgens advocaat Jelle Dejaegher moet het verhaal genuanceerd worden. “Die avond zocht zij hem op, ondanks dat ze al lang uit elkaar waren. Ze gingen samen naar drie cafés en dronken. Waarom doet ze dat als ze weet dat hij agressief wordt door drank? En dan ging zij nog naar zijn huis, ze was er zelfs eerst. Ze ging meteen naar de badkamer om te douchen, met de deur open. Alsof ze hem uitnodigde.” Toen daarna discussie ontstond, ging L.B. door het lint. “Dat komt omdat ze mijn bril afsloeg en dat ligt gevoelig bij me. Ze weet dat ik dan niets zie”, verklaarde L.B.

Bij ouders gaan inwonen

De rechter achtte de poging tot doodslag bewezen en veroordeelde L.B. tot vier jaar cel. Drie daarvan zijn met uitstel onder voorwaarden. Zo krijgt de man een contactverbod opgelegd, moet hij zich onthouden van alcoholmisbruik en moet hij werk zoeken. Bovendien moet hij bij zijn vrijlating verplicht gaan inwonen bij zijn ouders. Voorlopig blijft hij nog in de cel tot duidelijk wordt of het parket al dan niet beroep zal aantekenen. Het slachtoffer kreeg een voorlopige schadevergoeding van 6.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen