© rr

Opmars van ‘knipkaartfraude’: nog twee verdachten gevat

Opvallend: na ons artikel van vandaag over een golf van bankkaartfraude of ‘knipkaartfraude’ in Turnhout, konden er in de loop van de dag nóg twee oplichters opgepakt worden. Het slachtoffer was dit keer een 83-jarige dame, ook uit Turnhout. Dat heeft volgens het Antwerpse parket tot de arrestatie van nog eens twee verdachten geleid. De voorbije weken waren al 12 verdachten gevat.

red

LEES OOK. Opmerkelijke opmars van ‘knipkaartfraude’ in Turnhout, bende kon al 140.000 euro stelen: “Ze konden het zó goed uitleggen”

Het was de dochter van het 83-jarige slachtoffer dat dinsdag onraad rook nadat haar moeder was gebeld door een zogenaamde helpdeskmedewerker van een bank. “Door de snelle reactie kon de Politie Regio Turnhout direct hun opsporingstechnieken inschakelen én kort daarna twee verdachten onderscheppen”, aldus het parket. “De verdachten werden van hun vrijheid beroofd en worden later verhoord.”

In 2022 werden binnen de provincie Antwerpen 278 meldingen van helpdeskfraude geregistreerd, laat het parket nog weten. Een slachtoffer is gemiddeld 65 jaar. 44 procent van de slachtoffers zijn 70-plussers. Alles opgeteld werden de slachtoffers voor zowat 2 miljoen euro benadeeld.

Specifiek in de regio Turnhout waren er dit jaar al 12 geslaagde gevallen van fraude waarbij slachtoffers hun bankkaart en pincode gaven aan een crimineel die zich voordeed als bankmedewerker. Er is een goed georganiseerde internationale bende aan het werk, klinkt het. Tot nu toe zijn er 14 verdachten gevat, maar de feiten blijven doorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen