AFP

Jong Genk speelt volgend seizoen thuiswedstrijden in stadion ASV Geel

Jong Genk, de beloftenploeg van KRC Genk, zal volgend seizoen haar thuiswedstrijden afwerken in het Leunenstadion van ASV Geel. Hiervoor hebben de beide clubs een overeenkomst van een seizoen afgesloten. Jong Genk speelt in de Challenger Pro League, de Belgische tweede klasse.

In het begin van het seizoen speelde Jong Genk haar wedstrijden in de Challenger Pro League in de Cegeka Arena in Genk, net als het eerste elftal. Maar omdat er zoveel wedstrijden werden gespeeld in combinatie met slechte weersomstandigheden, leed het veld in het stadion van Genk er te hard onder. Jong Genk is vervolgens uitgeweken naar Beveren, om het veld te sparen. Opvallend: dat is het terrein van SK Beveren, een van de tegenstanders van Jong Genk in de Challenger Pro League.

Volgend seizoen zal de ploeg haar wedstrijden afwerken in Geel. “In Geel hebben ze ervaring in het organiseren van wedstrijden in tweede nationale”, zegt Roland Breugelmans, directeur opleidingen bij KRC Genk. “We zijn hen dan ook dankbaar voor hun enthousiasme en engagement.”

Extrasportief

KRC Genk hoopt ook extrasportieve voordelen te halen uit de verhuis naar Geel. “In Limburg hebben we al een groot marktaandeel aan supporters”, legt Erik Gerits uit, algemeen directeur van de ploeg. “Maar door nu met onze tweede ploeg naar Antwerpen uit te wijken, kunnen we ook buiten onze eigen provincie toekomstige fans warm maken voor KRC Genk.”

Meest gelezen